D'Onofrio wil dominant Standard op de mat zien

D'Onofrio wil dominant Standard op de mat zien
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard opent vanavond de competitie tegen Zulte Waregem. Trainer Dominique D’Onofrio maakt nog een laatste keer de balans op.

“We zijn er mentaal en fysiek klaar voor”, blikt D’Onofrio tevreden terug op de voorbereiding. “We zijn er in geslaagd om de defensie te stabiliseren. Afgezien van vijf minuten schipperen tegen Auxerre, hebben we weinig of niets weggegeven.”

Met Milan Jovanovic verloor de Luikse club wel een sleutelspeler. D’Onofrio zal creatief moeten zijn om hem te vervangen. “Ik beschik over vijf, zes middenvelders die stuk voor stuk polyvalent zijn. Maar niemand bezit de stijl van Jovanovic. Dus diende daar een mouw aangepast om de druk op de defensie van de tegenstander te bestendigen. Standard moet dominant zijn, tenminste dat is de betrachting.”

Standard beleefde vorig jaar een rampjaar in de Belgische competitie. Toch staat de teller van de abonnees al op 23.000. Een record. “We mogen het vertrouwen van de twaalfde man niet beschamen. Of Zulte Waregem bang is? Dat denk ik niet. We gaan ze bang moeten maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties