Ploegvoorstelling: Wie kan Anderlecht afstoppen?

Steurbaut Kersten
| 89 reacties
Ploegvoorstelling: Wie kan Anderlecht afstoppen?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht is opnieuw topfavoriet om zich tot landskampioen te kronen. Paars-wit verloor alleen Jelle Van Damme en lijkt versterkt uit het tussenseizoen te komen. Wie is er in staat om hen dan van een 31ste titel te houden?

KERN

Anderlecht toonde zich het strijdvaardigste tijdens het begin van de transferperiode. In een mum van tijd had het vier versterkingen aangetrokken. De Amerikaan Sacha Kljestan (24) beet de spits af. Hij moet de vervanger worden van de naar Wolverhampton vertrokken Jelle Van Damme

Op de linksachter had trainer Jacobs geen alternatief voor Olivier Deschacht. In Tsjechië werd de jonge Jan Lecjaks (19) gevonden als doublure. Zoals de laatste jaren de gewoonte is, werd ook de Argentijnse markt niet onaangeboord gelaten. Bij Atlético Belgrano de Córdoba, ook de ex-club van Mattias Suarez, werden Pier Barrios (20), een polyvalente verdediger, en Pablo Chavarria (22), een aanvaller die zowel links, rechts als centraal kan spelen, weggehaald.

Opmerkelijk, geen Belgische transfers. Nochtans had Anderlecht zich voorgenomen om Belgische talenten te halen. Het richtte zijn pijlen op Kevin De Bruyne van Genk, maar daar werd geen akkoord mee bereikt. Te duur, vond manager Herman Van Holsbeeck.

Anderlecht wil nog één transfer afronden, die van Shikabala. Club en speler bereikten al een akkoord, maar zijn huidige werkgever, het Egyptische Zamalek, weigert mee te werken aan een overgang.

In: Sacha Kljestan (Chivas USA), Jan Lecjaks (Viktoria Pilsen), Pier Barrios (Belgrano), Pablo Chavarria (Belgrano)

Uit: Jelle Van Damme (Wolverhampton), Reynaldo (Cercle, uitgeleend), Olivier Mukendi (Cercle, uitgeleend), Daniel Zitka (Sparta Praag), Hernan Losada (Charleroi, uitgeleend), Arnold Kruiswijk (Heerenveen)

VERWACHTING: landskampioen

Anderlecht doet zoals elk seizoen mee voor de hoogste prijs. Daar enkel Jelle Van Damme vertrok als sterkhouder en er voldoende versterking werd aangetrokken, zal Anderlecht er weer niet ver af zijn.

Veel hangt af van Mbark Boussoufa. Als het goudhaantje nog vertrekt, verliest Anderlecht de speler waar ze het meest van afhangen. Of het collectief sterk genoeg is om zijn vertrek op te vangen, moet nog blijken. Lucas Biglia en Jonathan Legear moeten dit seizoen nog een stapje vooruit kunnen zetten. Romelu Lukaku moet zijn schitterend eerste seizoen bevestigen.

BLIKVANGER: Jonathan Legear

Verleden seizoen startte Legear nog veel op de bank door allerlei blessures. Dit seizoen zou hij topfit moeten beginnen. Met zijn snelheid en onverwachtte bewegingen moet hij elke verdediging pijn kunnen doen. Hij moet voor nog meer doelpunten en assists zorgen. (AN)

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 1ste

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties