Essevee haalt Maréval naar België

De Nijs Michael
| 4 reacties
Essevee haalt Maréval naar België
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft al een opvolger voor Bart Buysse beet. De fusieclub versterkt zich met Remi Maréval, die overkomt van de Franse tweedeklasser FC Nantes. De verdediger, die bij Nantes 96 keer in actie kwam, tekende een tweejarig contract met optie.

"De komst van Rémi Mareval is een logische transfer", vertelt algemeen manager Vincent Mannaert op de clubsite. "In eerste instantie hebben we er alles aan gedaan om Bart Buysse langer aan de club te binden, maar toen bleek dat hij toch voor Twente zou kiezen hebben we kort op de bal gespeeld. We wilden niet aan kwaliteit inboeten en hoewel het geen evidentie was om iemand met dergelijke statistieken naar Zulte Waregem te halen, hebben we die opportuniteit gegrepen."

"Deze transfer bevestigt de goeie manier van werken in onze scoutingscel; dankzij ons schaduwelftal konden we vlug anticiperen op het vertrek van Buysse", aldus Mannaert. "Normaal gezien moet Maréval tegen Westerlo (speeldag 3) inzetbaar zijn. Hij is een atletische, explosieve en duelsterke verdediger, die dankzij zijn Franse scholing over een goeie technische bagage beschikt en in staat moet zijn om de positie van linksachter in te vullen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties