AA Gent wil de lat niet té hoog leggen

AA Gent wil de lat niet té hoog leggen
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent staat na het uitstekende seizoen 2009-2010 voor het jaar van de bevestiging. Bij de Belgische vicekampioen willen ze de lat echter ook niet té hoog leggen.

Toen Michel Preud’homme drie jaar geleden een contract tekende in het Ottenstadion sprak hij de hoop uit om in zijn derde seizoen als oefenmeester mee te strijden voor de titel. Voorzitter Ivan De Witte ging maar al te graag mee in dat verhaal.

Top drie

Vorig seizoen zetten de Buffalo’s een eerste stap in de goede richting. Met bekerwinst en de eerste tweede plaats in de geschiedenis van de club. Maar om nu de stap richting de titel te zetten, dat is voorlopig nog een brug te ver.

“We gaan voor een plaats in de top-drie”, zegt De Witte op de jaarlijkse persvoorstelling in het Gentse Marriott Hotel, waar zijn ploeg op afzondering was voor de Europese confrontatie tegen Dinamo Kiev. 

“Zijn we vierde? So be it. We zullen er alles aan doen om die top drie te halen.” Ook al klopte AA Gent eind vorig seizoen Club Brugge met 6-2 en ambieren ze veertig kilometer verderop wel een nieuwe landskroon.

“Ik ben niet verantwoordelijk voor de uitspraken van mijn voorganger”, verdedigt nieuwe coach Francky Dury. “De afstand met Anderlecht is bijzonder groot. We moeten nu zien hoe we die kloof kunnen verkleinen. Daarna kunnen we proberen om hen voorbij te steken. Maar het zou onverstandig zijn als ik nu zeg dat we kampioen kunnen spelen. Een Europees ticket is wel het minimum. Als we dat niet halen, mag je mij daar op afrekenen.”

Op termijn wil AA Gent wel hoger mikken. “Het is onze ambitie om binnen vijf, zes jaar iedere keer voor de Champions League-tickets te spelen. Dat zit tot in het diepste van onze vezels, maar we willen dat op een langzame en gezonde manier doen”, onderstreept de voorzitter. “Je mag ons nog niet vergelijken met ploegen die er al lang staan. Als we vijf jaar geleden hadden gezegd waar we nu zouden staan, dan staken ze ons in een instelling.”

Lange weg in Europa

Ook in Europa wil AA Gent een stap vooruit zetten. “Daar is nog een lange weg af te leggen”, beseft De Witte. “Zowel op het gebied van kwaliteit, budget, infrastructuur en organisatie. Dat hebben we ondervonden tegen AS Roma en nu opnieuw tegen Kiev. We moeten daar niet beschaamd voor zijn, maar fier dat we er staan.”

Dury: “Het is leuk om ieder jaar tegen zo’n ploegen te spelen, maar hopelijk krijgen we na Kiev een goede loting. We willen in de Europa League wedijveren met andere clubs. Ook daar zullen we wel eens op onze bek gaan. Maar zolang dat ons sterker maakt, is dat geen probleem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties