Jacobs: "Zeker niet speculeren op een gelijkspel"

Jacobs: "Zeker niet speculeren op een gelijkspel"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De nervositeit was duidelijk merkbaar maandag in het Constant Vanden Stock-stadion. Iedereen was goed doordrongen van de belangrijkheid van de wedstrijd van morgen. De match van 15 miljoen noemde Herman Van Holsbeeck de clash in de voorronde van de CL.

Iedereen zenuwachtig dus, behalve Ariël Jacobs. De coach van paarswit zat er bij alsof hij morgen een wedstrijd tegen Eupen moet spelen. En van die 15 miljoen wou hij ook niet horen. “Dat is momenteel niet het belangrijkste”, aldus Jacobs. “Ik, als trainer, ben momenteel niet bezig met geld. Nu moet de sportieve eer primeren.”

Nog niet juichen

Jacobs waarschuwde dan ook voor voorbarig optimisme. De 2-2 uit de heenwedstrijd is geen reden om nu al de kwalificatie van de daken te schreeuwen. “Dat zou heel laatdunkend tegenover onze tegenstander zijn. We beginnen de wedstrijd met een goed resultaat, maar dat kan vlug draaien. We moeten eerst zien hoe de wedstrijd zal verlopen.”

“Voor ons verandert er eigenlijk niet zo veel. We moeten nog altijd spelen om te winnen. Ik heb het al eerder gezegd, speculeren op een gelijkspel, dat bestaat niet in voetbal. Als het op het einde van de wedstrijd zo uitdraait, ook goed, maar eerst en vooral moeten we spelen om te winnen.”

In heel Anderlecht leeft het gevoel dat het wel in orde zal komen. Dat de kwalificatie al bijna binnen is. “Toch niet bij mij hé?”, vroeg Jacobs de verzamelde pers. “In deze context is het niet aangewezen om al van een kwalificatie uit te gaan. We moeten alle mogelijkheden aangrijpen en we zullen er alles aan doen, maar het vel van de beer mag nog niet verkocht worden.”

Vormcrisis Lukaku

Naar alle waarschijnlijkheid zal Romelu Lukaku aan de wedstrijd beginnen. Verrassingen van Jacobs niet te na genomen natuurlijk. Het 17-jarige talent zich echter met een serieuze vormcrisis. “Hoe hij daarmee omgaat? Slecht, zoals elke spits. We proberen hem te helpen, maar zowel hij als wij hebben dat niet onder controle. Hij zit gewoon in die periode waarin niets lukt. Tom De Sutter heeft hetzelfde beleefd. En Romelu is dan nog een jongen die zichzelf heel veel druk oplegt. Als hij vier keer gescoord heeft, wil hij er vijf maken. Zo is hij.”

De komische noot mocht natuurlijk ook niet onbreken. Toen de vraag kwam of de Champions League de club aantrekkelijker zou maken voor Moslim-spelers, antwoordde hij het volgende: “Dat moet je aan Shikabala vragen”, zei Jacobs met een knipoog. “We doen er hier alles aan om het de moslims zo goed mogelijk op te vangen. We hebben met Kouyaté, Saré en Boussoufa drie spelers die in de Ramadan zitten. Daarom hebben we ook wat trainingen later gelegd, zodat het dichter bij hun etenstijd ligt.”

“Supporters, maak er een hel van!”

In Belgrado stonden de supporters van Partizan 90 minuten vol achter hun ploeg. Jacobs verwacht van het Anderlecht-publiek niets minder. “We zullen de steun van de supporters nodig hebben. In Belgrado hebben de fans hun ploeg blijven steunen en er een hel van gemaakt. Ik hoop dat onze supporters dat hier ook kunnen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties