Boussoufa: "Nog nooit penalty in het zand moeten trappen"

Boussoufa: "Nog nooit penalty in het zand moeten trappen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa miste de eerste en ook de belangrijkste penalty uit zijn carrière. De strafschop die Anderlecht in de running had kunnen houden en die 15 miljoen had kunnen opleveren.

"Biglia en Suarez kwamen me, nadat ze hun penalty gemist hadden, vertellen dat het veld ongelooflijk slecht lag aan de penaltystip", aldus Boussoufa. "Ik dacht toen dat ik hem meer onderaan moest nemen, maar dat liep dus falikant af. Het is de eerste penalty uit mijn carrière die ik mis, maar wel de belangrijkste. Ik heb wel ook nog nooit een penalty in het zand moeten nemen."

Over het feit dat Anderlecht het al vroeger moest afgemaakt hebben en dat het nooit tot penalties had mogen komen, was Boussoufa het roerend eens. "Dit is een klap voor iedereen. We hebben genoeg kansen gehad om ze af te maken. De manier waarop we in de tweede helft speelden, was heel goed. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik denk niet dat de treffer van Lukaku buitenspel was."

"We hadden die derde goal moeten maken. We hadden een goede balcirculatie en we speelden ze van het veld. In de eerste helft hadden we wat moeite ja, maar daarna kwamen ze er niet meer aan te pas. De realiteit is echter dat we uitgeschakeld zijn en dat we door moeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties