Ruiz: "Vertrek alleen nog voor club uit Champions League"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Ruiz: "Vertrek alleen nog voor club uit Champions League"
Foto: © SC

Het is bijna 31 augustus en Bryan Ruiz staat nog altijd op de loonlijst van FC Twente. Behoudens spectaculaire wendingen zal de Costa Ricaan daar nog een tijdje blijven staan.

Joop Munsterman, voorzitter van de Nederlandse landskampioen, wil immers geen spelers meer verkopen. Toch houdt Bryan Ruiz de deur op een kiertje.

“Als er zich een club uit de Champions League aanbiedt en het transferbedrag wil betalen, dan kan ik nog vertrekken”, aldus Ruiz in de Nederlandse media.

Wil betalen. Daarmee is het belangrijkste gezegd. Door de financiële crisis in het voetbal zijn er nog maar weinig clubs die de vijftien miljoen, die de club uit Enschede op zijn hoofd heeft geplakt, willen ophoesten.

“En de clubs die wel bereid waren om dat bedrag te betalen, waren clubs waar ik niet graag heen wilde. Het ligt voor de hand dat ik het seizoen bij FC Twente afmaak.”

Michel Preud’homme moet echter niet vrezen dat de ex-speler van AA Gent dat het menu dat de Tukkers dit seizoen voorgeschoteld krijgen met lange tanden zal aanvatten.

“We spelen binnenkort in de Champions League, dat is een prachtig vooruitzicht”, jubelt Ruiz. “Ik zou er geen spijt van krijgen als ik nog een seizoen moet blijven. Ik ga er een mooi seizoen van maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties