Van Holsbeeck: "Geen uitverkoop op Anderlecht"

Van Holsbeeck: "Geen uitverkoop op Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was maar een treurige bedoening op Anderlecht woensdagnamiddag. Manager Van Holsbeeck kreeg de volle lading van de verzamelde pers, maar bleef kalm onder het spervuur van vragen.

De eerste vraag was natuurlijk wat de consequenties van de uitschakeling zullen zijn. "Op financieel gebied is dit een zware tegenslag natuurlijk. Indien we de Champions League hadden gehaald, zaten we financieel op rozen, maar nu zullen we - zoals altijd trouwens - als een goede huisvader op onze centen moeten letten. We zullen creatief moeten zijn om nationaal en internationaal onze ambities te bereiken."

"Het is echter de bedoeling om al onze spelers te behouden", vervolgt de paarswitte manager. "Er zullen geen koopjes te doen zijn op Anderlecht. Enkel een bod dat we echt niet kunnen weigeren, zal in overweging genomen worden."

Rangen sluiten

Over de match kon er niet veel gezegd meer worden. "We zullen de rangen sluiten", laat Van Holsbeeck weten. "De kracht van Anderlecht is dat het sterker uit een tegenslag kan komen. We gaan nu werken naar de wedstrijd van Zulte Waregem."

"Door individuele fouten kwamen we 0-2 achter, we hadden echter genoeg kansen om het af te maken. Lukaku heeft zelfs de winnende goal gemaakt, want na de beelden gezien te hebben, was dat duidelijk een geldige goal", zegt hij wel driemaal. "Maar dat is voetbal en de realiteit is dat Sporting Anderlecht uitgeschakeld is voor de Champions League. Ons motto is: we winnen samen, maar we verliezen ook samen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties