Bossut: "Altijd leuk om hier een puntje weg te kapen"

Bossut: "Altijd leuk om hier een puntje weg te kapen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sammy Bossut mocht gerust tot 'Man van de Match' verkozen worden. Hij had een sublieme reflex in huis op pogingen van Biglia en Kanu en bezorgde zo zijn ploeg een punt op het veld van de landskampioen.

Vorig seizoen, in de play-offs, moest Bossut zich nog vijf keer omdraaien. Nu haalde hij zijn gram. "Het is altijd leuk om een puntje weg te kapen op Anderlecht", lachte Bossut. "Vorig seizoen is dit seizoen niet. Dat moeten we vergeten. We speelden nu niet tegen het Anderlecht van vorig seizoen en wij zijn ook niet dezelfden."

"Op het einde was het wel pompen of verzuipen. Toen Biglia aanlegde, heb ik me breed gemaakt en ik kon zijn schot met mijn been nog tegenhouden. En de rebound van Kanu kan ik net op tijd bij. Dat Suarez wel veel kansen had? Ja, maar hij is één van de betere spelers van dit Anderlecht. Hij gaat drie man voorbij alsof het niets is. Hij had vandaag gewoon pech."

"De trainer had ons gezegd van georganiseerd te spelen", wist Bossut nog te vertellen. "We moesten in blok verdedigen en opschuiven. Dat hebben we goed gedaan. Als je dat hier niet doet, ga je zwaar de boot in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties