Deschacht: "Zo veel ongeluk in één week"

Deschacht: "Zo veel ongeluk in één week"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht moest voor de tweede keer in één week tijd uitleg komen geven over hoe het nu mogelijk was dat Anderlecht een match niet won. En ook hij had er geen pasklaar antwoord voor.

"Zo veel ongeluk in één week tijd heb ik nog nooit meegemaakt", schudt Deschacht het hoofd. "We hebben hier weer open kansen gecreëerd en niet kunnen afmaken. In de eerste helft hebben we veel energie verbruikt en we zijn dan een tijd lang op zoek geweest naar onze tweede adem. We hebben die ook gevonden, maar het niet kunnen afmaken."

"Dit heb ik nog nooit gezien: topspelers die op training met de ogen dicht kansen afmaken en nu alleen voor de doelman niet kunnen scoren", reageerde de paarswitte kapitein. "Dit zijn kansen die ze zelf creëren en dan nog op een bijzonder mooie manier, maar het zit hem in de details."

"Vorig seizoen maakten ze dat allemaal af, nu hebben ze het moeilijk. Ik ben er echter gerust in dat die kansen binnenkort gaan binnenvliegen."

Wie zou er nu eigenlijk een penalty genomen hebben, moest er eentje versierd geweest zijn? Deschacht wist het antwoord. "Biglia, Suarez en Boussoufa hebben zich weer opgegeven om er eentje te nemen. Chapeau voor die mannen. Ik denk dat ze die penalties gewoon zo vlug mogelijk uit het hoofd willen krijgen."

Deze week mag Deschacht zijn zinnen gaan verzetten bij de Rode Duivels. "Ik hoop dat het zo uitdraait. Hopelijk krijg ik niet weer een ontgoocheling te verwerken", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties