Manchester United wint makkelijk van West Ham

Ruben Philippe
| 1 reacties

Manchester United kende een makkelijke avond in eigen huis. Alex Ferguson zag zijn ploeg makkelijk de maat nemen van West Ham United dat met 3-0 verslagen werd.

Manchester United kwam nooit in de problemen tegen de bezoekers. De thuisploeg had ook de beste kansen via Wayne Rooney, Darren Fletcher en Nani. Vooral laatstgenoemde had er duidelijk zin in vandaag. Hij kreeg in de eerste helft al enkele uitstekende pogingen. Onder meer doelman Robert Green en de lat stonden een treffer in de weg.

Toch leidde de thuisploeg bij de rust met 1-0. Rooney wist zijn eerste en verlossende doelpunt uit de competitie te scoren. Hij zette een elfmeter, na een fout op Ryan Giggs feilloos om. West Ham United kon daar bitter weinig tegenover stellen.

Ook na de koffiepauze bleef Manchester United het betere van het spel hebben. Uitblinker Nani zette de thuisploeg vrijwel meteen na rust op 2-0. Hij trapte de bal in de kruising, nadat hij al zijn bewakers achter zich liet. De tweede treffer betekende ook meteen de definitieve doodsteek voor West Ham.

De thuisploeg kon nog een derde maal scoren, ditmaal via Dimitar Berbatov (foto). Net als het doelpunt van Nani werd de goal van de spits een echt pareltje. Hij volleyde een voorzet aan de tweede paal binnen.