Pakt België in 2012 rechtstreeks ticket voor CL?

Pakt België in 2012 rechtstreeks ticket voor CL?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een beetje geluk en natuurlijk goede resultaten van onze Belgische ploegen in Europa hebben we in 2012 weer een rechtstreeks geplaatste club voor de Champions League.

Wel moet de winnaar van de Champions League 2011 zich rechtstreeks plaatsen via de eigen competitie, maar dat is bijna altijd het geval. Momenteel staat België op de veertiende plaats en de eerste dertien mogen een rechtstreeks geplaatste afvaardigen.

Omdat ons land nu 0,09 punten minder heeft dan Roemenië kan het dit seizoen de kloof dichten. Een Belgische zege levert voor de coëfficiënt 0,4 punten op, een gelijkspel 0,2. België heeft nog drie ploegen die punten kunnen pakken en Roemenië twee: Cluj in de Champions League en Steaua in de Europa League.

De Roemeense clubs krijgen bovendien minder punten omdat ze bij de start van het seizoen zes afgevaardigden in Europa hadden en België maar vijf. Roemenië krijgt 0,33 punten voor een zege en 0,17 voor een draw. Dus moeten Gent, Anderlecht en Club Brugge gewoon even goed doen als de twee Roemeense clubs. Dan hebben we weer een rechtstreeks geplaatste club in de Champions League. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties