Standardfans plannen protestactie: "Logo wordt besmeurd"

Fabian Morren
| 91 reacties
Standardfans plannen protestactie: "Logo wordt besmeurd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van Standard zijn niet tevreden met de gang van zaken op Sclessin. Tegen Kortrijk zullen ze zich 25 minuten lang tegen hun eigen club keren.

Standard pakte 5 op 12 in de competitie en moet het stellen zonder Europees voetbal. “Na twee droomjaren waarin onze ploeg veel succes en lof oogstte, staan de supporters terug met hun voeten op de grond”, stellen de supporters vast.

“De club hervalt in oude en slechte gewoontes, we voelen ons bedrogen. We vrezen dat de kleuren en het logo van onze club besmeurd zijn.”

De supporters kunnen niet leven met Dominique D’Onofrio als trainer. “Hij heeft geen kenmerkende speelstijl en stelt niets in vraag. Nooit kreeg een trainer zoveel krediet op Sclessin.”

Ook het transferbeleid wordt op de korrel genomen. De transfers van geblesseerde spelers (Berrier) en jongeren “wiens niveau inferieur is aan dat van de jongeren van onze eigen academie” worden serieus in vraag gesteld.

En er zijn nog veel doornen in de rood-witte ogen: de gesloten trainingen, een gebrek aan inzet bij de spelers, een gebrek aan respect tegenover spelers met bewezen diensten en de denigrerende uitspraken van D’Onofrio en Conceicao jegens de fans.

“Daarom hebben we besloten om vanavond onze aanmoedigingen 25 minuten te staken”, laten de Luikse fans weten. “Gedurende deze 25 minuten zullen er spandoeken gehangen worden en protestzangen gelanceerd worden.” Het belooft een vurige avond te worden in Luik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties