Huysegems: "Voor veel goals en assists zorgen"

Huysegems: "Voor veel goals en assists zorgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stein Huysegems is verlost van de bank/tribune van Racing Genk. De aanvaller speelt dit seizoen voor Roda JC. Hij wordt voor een jaar uitgehuurd. "Ik wil voor goals en assists zorgen", zegt hij op de website van de Nederlandse club.

"Mijn eerste indruk is erg goed", lacht Huysegems op Roda-tv. "Ik ben goed opgevangen door de groep en de eerste training verliep ook goed. Roda had eind vorig seizoen al interesse. Tot vorige week bleef het stil, maar gelukkig kwam dinsdag het bevrijdende telefoontje." 

Hij ziet het helemaal zitten en weet zelfs al waar hij wil staan in de ploeg. "In een 4-4-2-systeem wil ik graag een van de twee diepe spitsen zijn. Maar ik kan ook op de linkerkant uit de voeten."

Na twee seizoenen bankzitten is het tijd voor de 28-jarige Huysegems om weer te voetballen. "In Nederland wordt meer gevoetbald, er wordt opener en meer aanvallend gespeeld. In België loeren teams vaak op de counter. Mijn rol in het elftal moet echter nog blijken. Ik wil me nu eerst goed aanpassen en aan de coach (Harm Van Veldhoven, nvdr.) laten zien dat ik er klaar voor ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties