KVW Zaventem zet Pakistan 1212 op de borst

KVW Zaventem zet Pakistan 1212 op de borst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser KWV Zaventem gaat opvallen dit seizoen. In plaats van een shirtsponsor spelen ze met 'Steun 1212 000-0000012-12' op hun borst. De spelers willen daarmee de actie voor hulp in Pakistan steunen.

"We hebben dit jaar geen hoofdsponsor", legt Bart Uyttersprot van KWV Zaventem uit in HNB. "Om de vrije ruimte toch nuttig te besteden, hebben we besloten de actie 1212, die geld inzamelt na de waterellende in Pakistan, te steunen. Wij denken dat dit uniek is in de wereld."

"FC Barcelona maakt op de shirts inderdaad publiciteit voor Unicef, maar wij gaan eigenlijk nog een stapje verder door effectief het rekeningnummer op de shirts te vermelden. Na dit seizoen worden de 23 shirts per opbod verkocht, met een startbod van 100 euro per shirt. Op die manier zal de club zelf minstens 2.300 euro bijdragen aan de actie."

De spelers zelf zijn opgetogen met het initiatief. "Omdat we de truitjes een jaar lang zullen dragen, zal de actie niet uit het oog verloren worden", zegt kapitein Gerd Hermans nog in HNB. "In Zaventem kun je er in ieder geval niet naast kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties