Malmö ondanks gelijkspel nog steeds op kop

viki meeuwis

In Zweden werd dit weekend de 22e speeldag afgetrapt. Het was uitkijken wat beide titekandidaten, Malmö FF en Helsingborgs IF zouden doen. O

Onderaan was het voor AIK vooral zaak om geen punten uit handen te geven om zo eindelijk uit de degradatiezone weg te geraken.

De wedstrijd tussen BK Häcken en Halmstads BK eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. De match werd al voor de rust beslist door twee doelpunten die kort na elkaar vielen. Iets na het half uur wist Josef Karlsson de weg naar het net te vinden op aangeven van John Chibuike. Luttele minuten later zette diezelfde Chibuike ook Rene Makondele op weg naar het doel.

Trelleborgs wist AIK makkelijk te verslaan. De eindstand werd 4-1. Voor de rust stond het al 3-0 door een goal van Drugge en twee van Fredrik Jensen. Kort na de rust mocht Nils-Eric Johansson het veld verlaten met een rode kaart en werden de problemen voor AIK nog groter. Kristian Haynes bezegelde het lot van de landskampioen en het doelpunt van Victor Lundberg in de slotfase was niet meer dan een eerredder.

Elfsborg haalde het met 2-0 van Mjällby. Martin Ericsson kon op slag van rust scoren en tegen het einde van de match wist Stefan Ishizaki Daniel Nordmark te bedienen die kon scoren.

De verrassing van dit weekend zal wellicht de partij tussen het in degradatiegevaar verkerende Åtvidabergs FF en competitieleider Malmö FF zijn. Die match eindigde namelijk op een 3-3 gelijkspel. Malmö begon goed en al in de dertiende minuut wist Agon Mehmeti te scoren op aangeven van Jeffrey Aubynn. Nog voor de rust scoorde Daniel Larsson het tweede doelpunt. De vreugde zou van korte duur zijn want op slag van rust konden Jesper Arvidsson en Paulus Roiha tegenprikken. Kort na de pauze kon Roiha zijn ploegmaat Möller op weg naar het doel zetten waardoor Åtvidabergs aan de leiding stond. Pas op het einde van de wedstrijd slaagde Yago Fernandez er in om de gelijkmaker binnen te werken waardoor Malmö nu met evenveel punten als Helsingborgs, 49, aan de leiding blijft dankzij een beter doelpuntensaldo.

Helsingborgs kende dan weer geen problemen tegen Gefle dat het met 3-1 uitschakelde. Een hattrick van Alexander Gerndt tegen zijn ex-ploeg volstond voor de zege. Yussif Chibsah tekende na de rust voor de eerredder bij Gefle.