Figo: "Real was toe aan een trainer als Mourinho"

Figo: "Real was toe aan een trainer als Mourinho"
Foto: © SC

Luis Figo heeft zijn voorspelling voor dit seizoen gedaan: Real Madrid en Barcelona zijn weer de enige twee titelpretendenten in Spanje. Volgens hem deed Real een gouden zaak door José Mourinho aan te stellen.

"Barcelona en Real Madrid zijn als vanouds de absolute favorieten", aldus Figo in de Spaanse kranten. "En ik denk dat er dit seizoen een verrassing zal zijn. Een club die wellicht ook mee zal doen om de landstitel. Verder zijn veel clubs in staat om tot het einde van het seizoen mee te dingen om een plaatsbewijs voor Europees voetbal. Het kan in Spanje eigenlijk alle kanten op. Iedereen kan van elkaar winnen, maar Barcelona en Real spelen altijd het meest constant."

Mourinho is volgens Figo een belangrijke troef. "Hij zal zijn persoonlijkheid als mens en trainer met zich meebrengen", vervolgt de Zuid-Europeaan. "Overal waar hij heeft gewerkt, heeft hij zijn winnaarsmentaliteit op het team weten over te brengen. Hij is duidelijk tegenover zijn spelers, is bovenal eerlijk en een echte winnaar. Daar is Real duidelijk aan toe, aan een serieuze trainer die de juiste keuzes maakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties