Anderlecht krijgt helft lang Russische les

Anderlecht krijgt helft lang Russische les
Foto: © SC

Arm Anderlecht, wat de match van de rehabilitatie had moeten worden, werd een nachtmerrie. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld na drie goals van Kerzhakov. Ook de (vele) individuele fouten achteraan zullen blijven hangen bij trainer Ariël Jacobs.

Ariël Jacobs hield niet vast aan de elf die tegen Sint-Truiden wonnen. Wel bleef Bernardez in de ploeg staan ten nadele van Ondrej Mazuch. Op de rechtsachter kwam echter Nemanja Rnic in de ploeg. Jacobs schoof Gillet een rij vooruit omdat hij rekende op de infiltraties van de Luikenaar.

Bernardez in de fout

Bernardez beloonde het vertrouwen van zijn coach echter niet. Na acht minuten, zonder dat er daarvoor al een kans geweest was, mocht Kerzhakov vrij inkoppen. Niemand in het centrum te zien en Proto was natuurlijk kansloos op de kopbal van de Russische aanvaller. Nu moet gezegd dat ook Semak nogal makkelijk mocht voorzetten van Deschacht.

En achteraan bleef het beven, want centraal liep het niet zoals het moest. Zo had Lazovic nog een dot van een kans na drie (!) hakjes in de zestien. Anderlecht was echter ook niet zonder kansen, maar Boussoufa raakte, na goed afleggen van Lukaku, niet door het bos van benen. En ook Biglia bedreigde het doel van Zhevnov met een paar afstandsschoten.

Zuivere hattrick

Anderlecht herstelde even het evenwicht, maar toch voelde men dat er veel meer dreiging uitging van Zenit. En dat werd ook bevestigd rond het half uur. Weer Kerzhakov en nu kwam Rnic te kort.

En een bijzonder efficiënt Zenit had er nog geen genoeg van. Elke keer ze aan de zestien van de Brusselaars kwamen, was het bibberen en beven. Net voor rust benam Zenit Anderlecht dan ook alle dromen. Kerzhakov maakte zijn derde - een zuiver hattrick dus - met een heerlijke krulbal vanop de rand van het penaltygebied.

Anderlecht voor rust al uitgeteld. Zonder echt zwaar door te drukken kon Sint-Petersburg bij de rust al languit achterover gaan leunen. En eigenlijk was het verdict nog niet te zwaar, want Zenit had er nog een paar binnen kunnen lappen. Die Kerzhakov is een echte topspits: altijd aanspeelbaar, creatief en o zo doelgericht. "Dit Zenit is een Champions League-ploeg", had Ariël Jacobs gezegd. En gelijk had hij!

Rnic heeft het verkorven

Wat ook duidelijk was: Rnic heeft het nu naar alle waarschijnlijkheid helemaal verkorven bij Ariël Jacobs. Bij de rust mocht hij in de kleedkamer blijven. Gillet weer op de rechtsachter en Jonathan Legear in de ploeg.

Niet dat die tweede helft er nog wat toe deed. Met die 0-3 op het bord was het niet aan de Russen om het spel te beginnen maken. Dus mocht Anderlecht iets meer en kon het zelfs de eer redden. Een hoekschop van Boussoufa en Juhasz torende in het pak boven alles en iedereen uit: 1-3.

Net niet

Misschien had Anderlecht het nog spannend kunnen maken, maar het was weer net niet. Lukaku net niet bij een voorzet van Suarez, zowel Suarez als Lukaku net niet kunnen inglijden op een schuiver van Legear, een vrijschop net niet genoeg in de hoek,... Net niet...

Russische voetballes heet zoiets. Drie foutjes achteraan en drie keer afgestraft. Ook in de Europa League mogen er geen fouten gemaakt worden. Daarvan zullen ze bij Anderlecht nu ook wel doordrongen zijn.

In de andere wedstrijd van Groep G versloeg AEK Athene in eigen stadion Hajduk Split met 3-1. Rafik Djebbour bracht de thuisploeg al snel op voorsprong, maar Senijad Ibricic wiste die vroege voorsprong op het halfuur uit. In de tweede helft nam AEK dan toch definitief afstand dankzij goals van Nikos Liberopoulos en Martin Scocco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties