Groep A: Man City opent met winst, Juve slechts gelijk

Bram Coenen
| 10 reacties

Manchester City is meteen goed van start gegaan in de Europa League. Het ging op bezoek bij Red Bull Salzburg met 0-2 winnen. Juventus kwam thuis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Lech Poznan.

Manchester City ging meteen goed van start op bezoek bij Red Bull Salzburg. Al in de 8e minuut kon nieuwe aanwinst David Silva de score openen. Met Vincent Kompany 90 minuten op het veld bij City konden de Engelsen die voorsprong 25 minuten voor tijd zelfs verdubbelen via de Braziliaan Jo.

In de andere wedstrijd van Groep A begon Juventus thuis bijzonder slecht tegen Lech Poznan. Na een halfuur stonden de Polen al 0-2 voor dankzij 2 doelpunten van Rudnevs Artoms. Vlak voor en vlak na rust zetten Giorgio Chiellini de scheve situatie echter recht voor de Oude Dame. Via ouderdomsdeken Alessandro Del Piero leek Juve zelfs nog de zege weg te kapen, maar net voor tijd bezorgde Artoms met zijn derde van de avond Lech Poznan toch nog een punt.