Groep E: AZ start met thuiswinst tegen Sheriff Tiraspol

Bram Coenen

AZ heeft meteen een eerste driepunter op zak in de Europa League. De Nederlandse club klopte thuis Sheriff Tiraspol met 2-1. Dinamo Kiev en Bate Borisov hielden het in de andere wedstrijd van Groep E op een gelijkspel.

AZ opende al na 15 minuten de score via de Ijslander Gudmundsson. Sheriff, de Moldavische kampioen, kwam zo'n 20 minuten voor tijd opnieuw op gelijke hoogte dankzij een own-goal van Hector Moreno. De Alkmaarders, met Maarten Martens 90 minuten op het veld, wisten 5 minuten voor tijd toch nog de overwinning weg te kapen via Kew Jaliens.

In de andere wedstrijd van Groep E hielden Dinamo Kiev en Bate Borisov het op een 2-2 gelijkspel. Rodionov bracht Bate al snel op voorsprong, maar nog voor rust zetten Milevsky en Eremenko de scheve situatie recht. De bezoekers wisten toch nog een puntje te veroveren dankzij een goal van Nehaichik een kwartier na rust.