Verliest Nederland twee talenten aan Kaapverdië?

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Verliest Nederland twee talenten aan Kaapverdië?
Foto: © SC

De Kaapverdische Eilanden hebben twee spelers ontdekt bij Feyenoord met een Kaapverdische achtergrond. De plaatsenlijk voetbalbond wil ze zo snel mogelijk oproepen voor een officiële interland.

Kaapverdië ligt in Afrika, het is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. Nog nooit kon het land zich plaatsen voor de eindronde van de Africa Cup, laat staan een wereldbeker.

De vroegere Portugese kolonie hoopt daar binnenkort verandering in te brengen. Het land gaat op zoek naar Europese spelers met een Kaapverdische achtergrond. Feyenoord heeft met Cabral en Castaignos zo twee beloftevolle jongeren lopen.

"En het zou mooi zijn als ze daar ja op zeggen", zegt Guy Ramos, speler van tweedeklasser FC Dordrecht in Nederland die allanger international voor Kaapverdië is.

"Ja, ik weet dat mensen van de bond ook graag Jerson Cabral en Luc Castaignos willen oproepen. Dat zou het Kaapverdische voetbal goed kunnen gebruiken."

Zowel Cabral als Castaignos spelen momenteel voor Jong Oranje maar een debuut in de hoofdmacht is nog niet voor morgen. Bij Kaapverdië zouden ze meteen kunnen meedoen in de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup van 2012. Nederland vreest beide jongelingen mogelijk te verliezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties