Leekens: "Lukaku legt zijn eigen te veel druk op"

Jarryd Naegels
| 7 reacties
Leekens: "Lukaku legt zijn eigen te veel druk op"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bondscoach Georges Leekens heeft vandaag de pers te woord gestaan. Tegenover Sporza verklaarde hij dat zijn basisopstelling nog niet vast staat. “Sommige spelers passen zich beter aan dan anderen aan het kunstgras.”

“Enkele spelers tonen zich hier in deze omstandigheden. Dat heeft kleine veranderingen opgeleverd in de elf die ik in mijn hoofd had. Je hebt honger nodig, balcirculatie en precisie. Ik verwacht een match op het scherp van de snee”, aldus Leekens.

De bedoeling van de coach is om straks te scoren met goed spel. “We moeten tussen de lijnen lopen en bij een center wil ik drie man in het strafschopgebied. En de afvallende bal moet voor ons zijn. We gaan spelen om twee doelpunten te maken.”

De coach had ook nog wat kritiek op Lukaku en Hazard. “Lukaku legt zich te veel druk op. Hij zou zich beter lekker amuseren. Hij moet ook leren dat hij zijn verdediger niet mag opzoeken. Dat zou omgekeerd moeten zijn. Met zijn snelheid moet Lukaku voor diepgang zorgen. Hazard moet dan weer meer volume krijgen. Hij mag niet teren op een actie. Er zijn ook heel wat vragen over zijn trainingsarbeid. Zolang dat niet veranderd zal hij niet naar een topclub gaan”, zo besluit Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties