Groep E: Nederland houdt stand in Moldavië

Jarryd Naegels

Nederland heeft een gouden zaak gedaan in zijn groep. Het won dankzij een doelpunt van Huntelaar met het kleinste verschil bij Moldavië. Hongarije gaf San Marino een pak voor de broek.

Nederland heeft gedaan wat het moest doen. Het kaapte de drie punten mee in het koude Moldavië. In een weinig hoogstaande eerste helft viel er weinig te beleven. Onze Noorderburen gingen toch met een voorsprong de rust in. Spits in vorm Klaas Jan Huntelaar scoorde iets na het half uur de 0-1.

Na de koffie probeerde Moldavië iets terug te doen, het was echter Oranje dat de kansen kreeg. Maar onder andere Kuyt kon de kansjes niet afwerken. Een bibberend Nederland hield op het eind nog stand.

In de andere wedstrijd was San Marino geen partij voor Hongarije. De Hongaren wonnen probleemloos met 8-0. Ster van de avond was Adam Szalai met drie treffers.