Rechter verklaart Antwerp solvabel

Steurbaut Kersten
| 59 reacties
Rechter verklaart Antwerp solvabel
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De lucht klaart op boven de Bosuil. De beslagrechter heeft in de zaak tegen de NV Colver verklaard dat niet kan bewezen worden dat de oudste club van het land insolvabel is.

Antwerp is momenteel de hoofdrolspeler in twee processen. Naast het proces waarin de familie Collin en Tony Gram de ontbinding vragen van de club, had de NV Colver van de familie Collin nog een tweede zaak tegen de Great Old aangespannen.

Twistpunt in dat dossier is een lening van 315.000 euro die de stad Antwerpen zou toekennen aan stamnummer 1. Het geld moest aangewend worden om de aannemer die in 2009 herstellingen uitvoerde aan tribune II te betalen. Toen de NV Colver beslag wou leggen op die lening, trok de stad de lening in extremis in.

“De beslagrechter geeft Antwerp gelijk in dit dossier”, zegt Jan Michel, advocaat van Antwerpvoorzitter Eddy Wauters. De rechter had bovendien dan nog een belangrijke vaststelling. “Hij acht het niet bewezen dat Antwerp insolvabel is. Een belangrijke vaststelling met het oog op het proces waar de ontbinding van de club wordt gevraagd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties