Kameroen en Congo gelijk, Ivoorkust wint dankzij Romaric

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

In de voorronde van de Africa Cup heeft Ivoorkust een nipte overwinning geboekt bij het nietige Burundi. Romaric (foto), ex-Beveren, zorgde voor de enige goal.

Romaric, tegenwoordig aan de slag bij Sevilla, tekende voor de winnende treffer in de 34ste minuut. Ivoorkust had het betere van het spel maar kon het kleine Burundi niet afmaken. Het thuisland verweerde zich hevig en mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Kameroen geraakte in Yaoundé niet voorbij de Democratische Republiek Congo. Ilunga bracht Congo in de 37ste minuut zelfs op voorsprong. Een own-goal van Nkulukutu zette in de 55ste minuut de eindstand op het bord. Mbokani zat niet in de Congolese selectie wegens een disciplinaire sanctie.

Senegal haalde zwaar uit met 7-0 tegen de eilandbewoners van Mauritius. Cissé scoorde drie keer, Niang stond twee keer aan het kanon. Mali won met 2-1 van Liberia, terwijl Burkina Faso met 3-1 te sterk was voor het Gambia van Paul Put.

Marokko haalde het met 0-1 bij Tanzania. Ajacied Mounir El Hamdaoui zorgde voor de drie punten via een doelpunt in de 43ste minuut. Gilberto van Lierse zette een strafschop om voor Angola waardoor het thuisland met 1-0 won van Guinee Bissau.