Liverpool neemt eerste horde, nu de rechtszaak

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool neemt eerste horde, nu de rechtszaak

Liverpool is weer een stap dichter bij de redding. De Premier League heeft de overname door NESV goedgekeurd. Nu staat alleen een rechtszaak van de huidige eigenaars een schuldenvrije toekomst nog in de weg.

New England Sports Ventures heeft de goedkeuring gekregen van de Premier League Board om Liverpool FC over te nemen. Dit wil zeggen dat deze raad heeft geoordeeld dat NESV over voldoende financiële middelen beschikt om de club te leiden.

Nu wacht nog de rechtszaak van Tom Hicks en George Gillet tegen de overname. Het Amerikaanse duo beweert dat de verkoopprijs te laag is. Indien Hicks en Gillet gelijk krijgen voor de rechtbank, dan zal Royal Bank of Scotland waarschijnlijk op 15 oktober ingrijpen. Door de schulden van 280 miljoen pond op te eisen verklaren ze dan Kop Holdings bankroet.

Wat gebeurt er als Kop Holdings bankroet is? In principe wordt Liverpool FC dan negen punten afgetrokken, tenzij de club kan bewijzen dat ze zelf wel solvabel is. Liverpool FC is een goed draaiend en winstgevend bedrijf. Dat zou dus geen problemen mogen opleveren. Daarover moet de Premier League Board beslissen. Eerder kreeg de club al te horen dat ze niets moesten vrezen, maar je weet natuurlijk nooit.

Meer info >hier< en >hier< Lees in het tweede artikel vooral hoofdstuk twee.

> Martin Broughton over de rechtzaak< (tweede en derde alinea)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties