Van Wambeke: "Er hangt hier een speciale sfeer"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Van Wambeke: "Er hangt hier een speciale sfeer"
Foto: © SC

Rupel Boom blijft het verrassend goed doen in tweede klasse. De Antwerpse fusieploeg pakt uit met fris en aanvallend voetbal en legde zo zondag KV Oostende over de knie. “Wij zullen nooit voor onze goal gaan liggen”, benadrukt trainer Peter Van Wambeke.

De ex-speler van Eendracht Aalst wierp eerst zijn licht over de zege tegen Oostende. “In de eerste helft hebben we goed gevoetbald. Maar misschien hadden we een doelpuntje meer moeten maken. Soms spelen we nog iets te overhaast. Dat moet in de toekomst nog iets beter”, zegt Van Wambeke aan onze redactie.

Dat Rupel Boom de kansen liet liggen, brak de Antwerpse club in de slotfase bijna zuur op. “De gelijkmaker komt er een beetje ongelukkig. Onze doelman redt eerst nog, maar in de rebound is het 1-1. Maar binnen de minuut stonden we terug op voorsprong. Dat toont dat onze spelers het hoofd ervoor leggen en dat in tweede klasse iedereen van iedereen kan winnen.”

In het eigen Parkstadion kan Rupel Boom uitstekende cijfers voorleggen: 12 op 15. “We hebben ook bijna alle doelpunten in eigen huis gemaakt. Hoe dat komt? Mja, er hangt hier een speciale sfeer zeker. Tegen Lommel United verloren we met 0-5, maar we hadden die wedstrijd evengoed kunnen winnen. Het was zelfs een van onze beste matchen die we gespeeld hebben.”

Van Wambeke wil wel dat de voetjes op de grond blijven. “We hebben nu zeven punten meer dan de derde laatste, dat is mooi. Nu is het tijd om ook op verplaatsing iets te oogsten. Ik zal erover waken dat de scherpte in de ploeg blijft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties