Groep I: Spanje wint maar nipt bij Schotland

Bram Coenen
| 5 reacties

Spanje is vanavond op het nippertje met 2-3 gaan winnen bij Schotland. Llorente zorgde in de slotfase voor de zege.

David Villa opende vlak voor rust op penalty de score voor de bezoekers. Wanneer Andres Iniesta Spanje tien minuten na de koffie op 0-2 zette leken de schaapjes op het droge voor de wereldkampioen, maar Naismith bracht de Schotten drie minuten later toch opnieuw in de match. Ruim twintig minuten voor affluiten kwam de thuisploeg zelfs opnieuw op gelijke hoogte na een own-goal van Gerard Piqué. Toch ging Spanje in extremis nog met de zege lopen na een doelpunt van Fernando Llorente.

Spanje blijft zo met het maximum van de punten op kop in Groep I. Naaste achtervolger Tsjechië volgt op drie punten na een 0-2 zege bij Liechtenstein. Bij de bezoekers speelde Jan Polak ruim een uur mee, Daniel Pudil bleef de hele match op de bank.