De Roover: "Tegen Club uit het dal kruipen"

De Roover: "Tegen Club uit het dal kruipen"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Komende vrijdag neemt Zulte Waregem het in eigen huis op tegen Club Brugge. Bij de thuisploeg draaide het dit seizoen niet goed tot nog toe. Trainer Bart De Roover gelooft in een kentering tegen blauw-zwart. “De match tegen Club leeft enorm.”

Zulte speelde de voorbije jaren vaak met attractief voetbal onder Francky Dury. Sinds De Roover dit jaar de hoofdcoach is, draait het echter niet meer in Waregem. “Ik wil de verantwoordelijkheid als trainer niet afschuiven. Ik ga niet zeuren. Dit is een periode waar we zo snel mogelijk door moeten. De club heeft mooie vooruitzichten. Hopelijk kunnen we vrijdag uit het dal kruipen.”

Trainer De Roover voelt dat het aan het beteren is. “We hebben het de voorbije matchen vaak moeilijk gehad. Het ging niet zoals gehoopt. De spelers acteerden zwak als collectief. Ik voel nu dat de kern deze week scherp staat. Ze trainen enthousiast. Hopelijk slaat dat enthousiasme ook over op de fans. Want voor hun is dit ook een rotperiode. Maar we hebben hun steun nodig.”

De coach rekent dan ook straks op de twaalfde man tegen Brugge. “De match leeft hier enorm in Waregem. Dat ga ik niet onder stoelen of banken steken. Ik hoop dat het publiek onze spelers wil steunen. Het is niet vanzelfsprekend als de fans niet mee willen. Ik heb soms de indruk dat mijn spelers relaxter spelen op verplaatsing dan in thuismatchen. Dat moeten we ombuigen.”

“De supporters moeten ons een hart onder de riem blijven steken. Ook in moeilijke tijden. Als het goed gaat, kan iedereen voetballen. Als het slecht gaat, dan staan de winnaars op”, aldus De Roover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties