Ref: "Bolat sprak levensbedreigende taal"

Steurbaut Kersten
| 33 reacties
Ref: "Bolat sprak levensbedreigende taal"
Foto: © SC

De Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers kwam na de wedstrijd tekst en uitleg geven bij de rode kaart van Sinan Bolat. Zijn uitleg was formeel: “Ik moest rood geven, die keeper sprak levensbedreigende woorden.”

Standardkapitein Steven Defour was niet mals voor scheidsrechter Kuipers. Hij noemde de Nederlander een man met twee gezichten en begreep niet waarom Bolat naar de kant werd gestuurd.

“Dan moet hij zijn keeper maar eens om uitleg vragen”, kaatst Kuipers terug. “Die sprak levensbedreigende taal naar zijn tegenstander. Daarom kreeg hij een rode kaart. Het was echt wel heel dreigende taal.”

Wat Bolat juist riep, wil Kuipers niet zeggen. “Dat hou ik nog voor mezelf, maar ik zal het in mijn rapport doorgeven aan de Belgische voetbalbond. Voor de wedstrijd praten we rond de middenlijn allemaal over respect, dan horen zo’n zaken zeker niet thuis op het veld.”

Volgens Bolat schold Vossen hem uit voor ‘hoerenzoon’. “Dat heb ik niet gehoord. Anders kreeg hij dezelfde sanctie en mochten ze samen gaan douchen. Dat ik tegen Standard zou gefloten hebben? Zoiets kan ik niet aanvaarden, maar ik voel me zeker niet aangesproken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties