Manchester United vernedert Blackburn met liefst 7-1

Bram Coenen
| 4 reacties

Manchester United heeft vanmiddag op indrukwekkende wijze zijn koppositie verdedigd. Het versloeg op Old Trafford Blackburn Rovers met maar liefst 7-1. Grote man van de middag was de Bulgaar Dimitar Berbatov met vijf treffers.

Manchester United kwam vanmiddag al zeer vroeg op voorsprong op Old Trafford. Na amper twee minuten spelen vond Dimitar Berbatov al de weg naar doel. Op de 2-0 was het wachten tot de twintigste minuut, wanneer Ji-Sung Park voorbereidend werk van Wayne Rooney knap met een stiftbal afwerkte. Nog voor de pauze maakte Berbatov er al 3-0 van na geklungel van Pascal Chimbonda.

United was los en meteen na de pauze maakte Berbatov zijn hattrick rond. Een kansloos Blackburn werd helemaal vernederd wanneer Nani er wat later 5-0 van maakte. En nog vond de thuisploeg het niet genoeg. Een indrukwekkende Berbatov maakte er met zijn vierde en vijfde treffer van de match zelfs 7-0 van!

Manchester United leek klaar voor de 10-0 met nog twintig minuten op de klok, maar nam genoeg met zeven treffers. In het slot van de wedstrijd kon Christopher Samba met de kop zelfs nog de 'eerredder' scoren.

United komt zo voorlopig opnieuw alleen op kop, met twee punten voorsprong op naaste achtervolger Arsenal. Chelsea kan zondag wel opnieuw op gelijke hoogte komen, als het de moeilijke verplaatsing naar Newcastle succesvol afrondt.