Blatter: "Gefeliciteerd Rusland"

Bram Coenen
| 10 reacties
Blatter: "Gefeliciteerd Rusland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter maakte vanmiddag iets over half vijf bekend wie de WK's van 2018 en 2022 mag organiseren. Uit de enveloppe van de Zwitserse FIFA-baas kwamen ietwat verrassend Rusland en Qatar.

Blatter opende met Rusland en Qatar te feliciteren. "Ik feliciteer u en uw bevolking en wens u het allerbeste. Wat Rusland betreft weet ik zeker dat de organisatie van het WK in die regio veel goeds zal doen voor dat deel van de wereld", zegt Blatter.

De FIFA-baas kwam ook nog eens terug op de uitverkiezing van Qatar. "En we gaan ook naar nieuwe oorden in het Midden-Oosten, dus ik ben een tevreden voorzitter wat betreft de ontwikkeling van voetbal."

Tot slot had hij ook nog een goed woordje over voor de landen die niet uitverkozen werden, waaronder België en Nederland. "Ik moet mijn complimenten geven aan alle kandidaten voor het geweldige werk dat ze hebben gedaan en voor de boodschap die ze hebben overgebracht. Ze hebben allemaal uitgedragen dat voetbal meer is dan alleen een spelletje. Maar voetbal gaat niet alleen over winnen, je moet ook leren hoe je moet verliezen. Dat is niet makkelijk", zo besluit de preses.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties