Leekens: "Antwoorden door ons te kwalificeren"

Bram Coenen
| 7 reacties
Leekens: "Antwoorden door ons te kwalificeren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook bij bondscoach Georges Leekens was er uiteraard ontgoocheling dat het WK niet naar België en Nederland komt. Toch klonk hij ook strijdvaardig: "Dan moeten we maar antwoorden door ons te kwalificeren."

"Hebben wij onlangs niet met 0-2 gewonnen van Rusland?", reageerde Georges Leekens eerst met een kwinkslag op de uitverkiezing van Rusland om het WK 2018 te organiseren. Bij de bondscoach overheerste vooral trots. "Nee, serieus. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar ik ben niet teneergeslagen en ik ben ook trots. Dat wij de tweede ronde hebben gehaald, is onvoorstelbaar mooi en zelfs fantastisch. Een zware ontgoocheling is dus niet de juiste manier om nu te reageren."

Leekens zegt uit deze 'nederlaag' nog meer motivatie geput te hebben om zich met de Rode Duivels te kwalificeren voor het WK 2014 in Brazilië. "De enige manier waarop we nu gepast kunnen antwoorden, is door ons te kwalificeren voor het WK in 2014 in Brazilië. Er is voor deze kandidatuur heel veel gewerkt op alle niveaus en er was een heel mooie samenwerking tussen België en Nederland. Al dat werk mogen we nu niet laten verloren gaan, het is heel belangrijk dat we nu investeren in nieuwe stadions."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties