Vertonghen: "Deze situatie heeft grote impact op mij"

Vertonghen: "Deze situatie heeft grote impact op mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen relativeert de situatie bij Ajax. Volgens hem kan het nog altijd veel erger. "Ik heb onrustigere periodes meegemaakt bij Ajax", zegt hij aan VI. "Toen ontsloegen ze trainers en mensen uit de clubleiding."

"Voor veel mensen was dat ingrijpend, maar op een of andere manier had het op mij toen minder impact dan de huidige situatie", zegt Vertonghen. "Ik was nog jong, dan ben je toch meer met jezelf bezig. Dit keer ervaar ik het allemaal heel intens. Mijn positie is door de jaren heen veranderd, bovendien ben ik echt van deze club gaan houden."

"Het gaat er om dat wij ons op het spel blijven concentreren", benadrukt Vertonghen. "Bij geen enkele andere club in Nederland kunnen de emoties zowel positief als negatief zo rap omslaan. Dat maakt Ajax ook zo speciaal: we zijn de grootste club van het land, iedereen volgt ons, iedereen heeft een mening. We zijn in de race voor de landstitel, zitten nog in de nationale beker en hebben een goede kans te overwinteren in de Europa League", weigert Vertonghen te geloven in een crisis. "Martin Jol zijn positie lijkt immers ook niet ter discussie te staan. En terecht!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties