"België en Nederland moeten uit de FIFA stappen"

Fabian Morren
| 28 reacties
"België en Nederland moeten uit de FIFA stappen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens Willem van Hanegem moeten België en Nederland uit de FIFA stappen. De wereldvoetbalbond besloot donderdag om het WK niet toe te kennen aan België en Nederland, wel aan Rusland.

"De FIFA kiest voor het geld. In ons geval voor het geld van Rusland dus", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat wij het initiatief nemen om met een paar sterke landen die FIFA van binnenuit een lesje te leren."

"Het gaat daar nooit echt over voetbal", vervolgt Van Hanegem. "Laten we er mee beginnen om daar eens aandacht voor te vragen. En als die Afrikanen en Zuid-Amerikanen niet willen luisteren, dan stappen we er toch gewoon uit. Ik wil wel eens zien wat er gebeurt als Nederland, België, Frankrijk, Engeland en nog een paar voetballanden opstappen, ze schrikken zich dood."

"Jammer is alleen dat ik het zo ver niet zie komen. Ook in onze contreien en misschien wel binnen de Nederlandse voetbalbond, lopen er mannetjes in bonds- en clubkostuums die deel van het circus willen blijven uitmaken. En dat houdt ons in de klauwen van de FIFA, vrees ik. Ik vond het schijnheilige gezicht van Sepp Blatter bij het openen van de enveloppen walgelijk. Alsof hij niet wist wie er uitverkoren waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties