Degryse: "Voeg eerste en tweede klasse samen"

Degryse: "Voeg eerste en tweede klasse samen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De huidige competitieformule bevalt nog niet iedereen. De profliga heeft er al uren over vergaderd om een nieuwe hervorming door te voeren en ook Marc Degryse heeft een voorstel.

"Ik zie iets in het samenvoegen van eerste en tweede klasse en die opsplitsen in twee reeksen van zestien of zelfs veertien", zegt Degryse in HLN. "Ik zeg ook niet neen tegen play-offs op voorwaarde dat je die laat verlopen zoals in Amerika: play-offs met de top acht, waarbij de eerste tegen de achtste speelt, de tweede tegen de zeven... in een best of three met rechtstreekse uitschakeling", aldus Degryse.

"Het is een ideetje en niet eens haalbaar, want de topclubs riskeren om zo naast een Europees ticket te vallen", vervolgt Degryse. "Maar dat is net het probleem: zolang de clubs zelf hun competitie organiseren, zal iedereen zijn eigen belangen verdedigen en kom je tot halfslachtig werk. De hervorming moet op papier gezet worden door onafhankelijke mensen die het algemeen belang dienen. Zoniet gaan we Europees altijd verder afglijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties