Doelpuntenkermis in Odense

viki meeuwis
| 2 reacties

Afgelopen weekend werd in Denemarken de laatste speeldag afgewerkt voor de winterstop. De laatste match die vanavond had moeten plaatsvinden tussen Lyngby en FC Midtjylland werd afgelast omwille van de aanhoudende sneeuwbuien.

FC Kopenhagen kende weinig problemen in de match tegen Esbjerg. Dame N’Doye wist de thuisploeg in de achttiende minuut op voorsprong te brengen na een goed geplaatste kopbal. Vijf minuten later kon Zdenek Pospech de voorsprong tot 2-0 vergroten. FCK zag zowel Martin Vingaard als Mikael Antonsson uitvallen met een blessure waardoor Esbjerg beter in de match kon komen. Kort na de pauze slaagde Jesper Lange erin om tegen te prikken. Veel verder dan die ene goal kwam Esbjerg echter niet. Een kwartier voor tijd kon N’Doye de eindstand op 3-1 vastleggen.

In Odense werd de match tussen OB en AaB gespeeld. Het werd meteen ook de afscheidswedstrijd van Thomas Helveg. Op het half uur kon Peter Utaka de thuisploeg op voorsprong koppen na een vrije trap van Espen Ruud. Na de rust zorgde Helveg voor een goede pass die door Hans Henrik Andreasen in doel werd gewerkt. AaB  liet een bijzonder zwakke en passieve indruk na. Zo passief dat er in de loop van het daarop volgende kwartier er nog vier doelpunten vielen. Met deze 6-0 nederlaag blijft Aalborg laatste met zestien punten en zal een sterk voorjaar moeten inzetten, wil het degradatie vermijden.

Zondag won FC Nordsjælland met 2-1 van AC Horsens. Nog voor de eerste minuut voorbij was slaagde Andreas Granskov erin om de bal met een lob over keeper Søren Jochumsen in doel te werken. FCN stuurde de eerste helft toch slaagde Issey Nakajima-Farran erin om tegen te prikken rond het half uur. Anders Due bezorgde FCN uiteindelijk nog voor de eerste helft om was de winning goal. Met deze zege zet FCN een goede pass weg uit de degradatiezone.

Silkeborg kreeg Brøndby op bezoek, zij het niet op eigen baan, wel in Århus omdat het veld in het eigen stadion niet met veldverwarming is uitgerust. Het resultaat was dan ook dat er amper 1776 toeschouwers in de tribune zaten. Brøndby moest het stellen zonder Michael Krohn-Dehli die geschorst was.  Brøndby speelde goed met degelijke combinaties en een controlerend middenveld. Op het kwartier was het echter Frank Hansen die de thuisploeg op voorsprong bracht. Op het half uur kon Daniel Wass de bal naar Nicolaj Agger spelen die op zijn beurt Alexander Farnerud kon bereiken. Die aarzelde niet en scoorde vlot. Christian Holst die voor de assist bij Hansen tekende, trof zelf een keer de paal. Farnerud kon Brøndby terug op voorsprong brengen. Silkeborg gaf echter niet op en op negen minuten van het einde van de match kon Jim Larsen de eindstand op 2-2 brengen.

SønderjyskE  speelde 1-1 gelijk tegen Randers FC. Kucukovic kon iets na het half uur scoren voor de thuisploeg. Randers moest wachten tot de slotfase vooraleer Søren Pedersen kon gelijkmaken.

De competitie wordt normaal gezien hervat op zes maart.