"Tom De Mul keert terug op het hoogste niveau"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
"Tom De Mul keert terug op het hoogste niveau"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

In augustus werd Tom De Mul met veel bombarderie aangekondigd bij Standard. De 24-jarige flankspeler kwam door aanhoudend blessureleed nog geen minuut in actie in Luik. Sinds maandag werkt hij onder leiding van Lieven Maesschalck aan zijn revalidatie.

Er wordt sterk getwijfeld of Tom De Mul ooit nog zijn beste niveau zal bereiken. Een hardnekkig adductorenletsel houdt de geboren Antwerpenaar al lange tijd aan de kant, in januari en oktober ging De Mul onder het mes.

Comeback verzekerd

Kinesist Lieven Maesschalck veegt al die twijfels van tafel. “Ik werk nu een week met Tom. Hij is lange tijd geblesseerd geweest, maar zijn comeback is verzekerd”, zegt Maesschalck aan Voetbalkrant.com.

“De mensen creëren twijfels waar er geen moeten zijn. Maar we zullen het tegendeel bewijzen. Die man komt terug op het hoogste niveau”, aldus de arts die ook al spelers zoals Paolo Maldini en Filippo Inzaghi onder handen nam.

De Mul ziet af in de praktijk van Maesschalck, meer is optimistisch. “Het is realistisch dat mensen zich afvragen of ik nog terugkom”, stelt de Standard-speler. “Maar voor mij is het niet belangrijk wat de mensen denken. Ik ben bezig om fit te worden en heb er alle vertrouwen in.”

Geen termijn

“Ik mis het voetbal wel heel erg. Het ergste wat je als speler kan meemaken, is langdurig geblesseerd zijn. De vele tegenslagen maken het ook mentaal heel zwaar. “ Wanneer hoopt De Mul terug op de velden rond te lopen? “Hoe sneller, hoe beter, maar ik wil er geen termijn op vastplakken. Ik heb maar één doel: dat is terug fit raken.”

De Mul ontkent ook de geruchten over een vervroegde terugkeer naar Sevilla, dat hem een jaar verhuurt aan Standard. "Daar hou ik me niet mee bezig, maar mijn zaakwaarnemer heeft er alleszins niets van vernomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties