Het buitenlandse transferelftal van onze redactie

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Het buitenlandse transferelftal van onze redactie
Foto: © SC

Sinds maandagnacht kunnen er geen transfers meer gerealiseerd worden. Tijdens de maand januari gebeurden er een aantal opvallende transfers in het buitenland. De meest in het oog springende overgang is die van Fernando Torres.

Door Fabian Morren

Het viel overigens op dat vooral de spitsen goed in de markt lagen. Clubs betaalden tientallen miljoenen om zich in de voorhoede te versterken. De duurste transfers gebeurden in Engeland. Voor Dzeko werd bijvoorbeeld 30 miljoen euro betaald. Onze redactie stelde een elftal van de beste transfers tijdens de afgelopen maand samen.

Onze selectie:

Anders Lindegaard (Manchester United): Verruilde Aalesund voor Manchester United. De doelman maakte op 29 januari zijn debuut voor de Mancunians in de FA Cup-wedstrijd tegen Southampton. De Deense doelman wordt hier en daar al bestempeld als de opvolger van zijn landgenoot Peter Schmeichel, maar dat lijkt nog wat voorbarig. Edwin Van der Sar kondigde aan na dit seizoen te stoppen. Zo stijgen de kansen van Lindegaard wel om door te breken bij Man U

Davide Santon (Cesena): Speelde sinds 2008 voor Inter Milaan en werd gezien als een groot talent. Toch slaagde de rechtsachter er niet in om door te breken bij de Italiaanse kampioen. Bij Cesena hoopt hij nu op meer speelkansen en zijn status van toptalent toch nog te kunnen waarmaken.

David Luiz (Chelsea): Chelsea betaalde ruim 20 miljoen euro voor de Braziliaanse verdediger. Lange tijd kwamen de 'Blues' niet tot een akkoord met Benfica, maar uiteindelijk zwichtten de Portugezen toch voor de vele miljoenen. Vorig jaar debuteerde Luiz voor Brazilië.

Oguchi Onyewu (Twente): De Amerikaanse verdediger is er na zijn vertrek bij Standard niet in geslaagd om potten te breken bij AC Milan. Een rol naast de eerste ploeg zag Onyewu niet langer zitten en ook Milan zag nog weinig heil in een verlengd verblijf. FC Twente, en meer bepaald zijn ex-coach Michel Preud'homme, boden hem een uitweg. Onyewu mag bij de Nederlandse kampioen bewijzen dat hij zijn niveau van bij Standard nog kan halen.

Urby Emanuelson (AC Milan): Milan was vrij bedrijvig op de transfermarkt de afgelopen maand, ondanks de eerste plaats in de Serie A. Met Urby Emanuelson haalde de club een sterke linksachter binnen. Voor Ajax is het vertrek van Emanuelson dan weer een aderlating.

Mark Van Bommel (AC Milan): In de zomer was de Nederlander einde contract bij Bayern München. De Duitse topclub leek niet veel zin te hebben om die aflopende verbintenis nog te verlengen. Milan was er als de kippen bij om Van Bommel te overtuigen om naar Italië te verhuizen.

Ibrahim Afellay (Barcelona): Bij PSV had de Nederlandse middenvelder nog weinig te leren. Een topclub was de logische volgende stap, maar het werd meteen Barcelona. Afellay kan zich nu meten met de groten op aarde en zal over enkele jaren dus heel goed weten welk niveau hij nu precies aankan.

Ronaldinho (Flamengo): Kan nog altijd zeer goed voetballen, maar werd bij Milan net iets te veel in het uitgangsleven gesignaleerd. Tel daar nog enkele kilo's teveel bij en het werd tijd voor een vertrek bij de Rossoneri. Ronaldinho was niet langer verzekerd van een basisplaats. Enkele Europese clubs toonden belangstelling, maar de voormalige ster van Barcelona vond de tijd rijp om terug te keren naar zijn geboorteland.

Luis Suarez (Liverpool): Zal bij zijn nieuwe club mee het vertrek van Fernando Torres moeten opvangen. De Uruguyaan scoorde aan de lopende band bij Ajax. Het is nu afwachten of hij dit ook kan in een topcompetitie. Er worden alvast veel goals verwacht van Suarez.

Fernando Torres (Chelsea): Dé transfer werd door Chelsea gerealiseerd. De 'Blues' konden Liverpool overtuigen met een monsterbedrag van 58 miljoen euro. Chelsea versterkt zo zijn voorhoede wel gevoelig. Torres was de laatste maanden niet meer gelukkig op Anfield Road.

Emmanuel Adebayor (Real Madrid): Real Madrid zocht een hele winter naar een nieuwe spits, omdat Gonzalo Higuain lange tijd geblesseerd is. Ruud Van Nistelrooy stond bovenaan het verlanglijstje, maar Hamburg wilde de Nederlander niet laten gaan. Uiteindelijk huurt de 'Koninklijke' Emmanuel Adebayor tot het einde van het seizoen. De Togolese spits zat bij Manchester City op een zijspoor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties