De Witte: "Het verhaal moet vrijdag afgelopen zijn"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
De Witte: "Het verhaal moet vrijdag afgelopen zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgende week vrijdag komen de clubs van de Pro League terug bij elkaar om de competitiehervorming te bespreken. Voorzitter Ivan De Witte wil dan een akkoord bereiken.

“De tijd dringt”, beseft De Witte in een gesprek tijdens De Zevende Dag.“Het verhaal moet vrijdag ten einde zijn. Het wordt erop of eronder, want er zijn naast sportieve ook financiële aspecten. We moeten een format hebben om de televisierechten te bespreken en de clubs zijn ook allemaal al bezig met volgend seizoen.”

De G4 – Anderlecht, AA Gent, Club Brugge en Racing Genk – pleiten voor het behoud van de huidige competitieformule met play-offs, ook al werd er eind 2010 beslist om terug te keren naar een normaal kampioenschap met achttien clubs. De Witte wil de uitkomst van die vergadering relativeren.

“Er was een principesakkoord”, zegt de sterke man van AA Gent. “Maar de juiste modaliteiten waren toen nog niet bepaald. Wie zou er dalen en wie zou er stijgen. En ik wil niet meegaan in een oplossing waarin de reglementen tijdens de competitie nog gewijzigd worden. Als dat de oplossing is, zal het zonder mij zijn.”

De Witte verwijst daarmee naar het voorstel  van een eindronde met vijf clubs – twee eersteklassers en drie tweedeklassers – om te bepalen wie er volgend jaar in eerste en wie er in tweede speelt.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties