Late Finse treffer domper na bevredigende prestatie

Steurbaut Kersten
| 133 reacties
Late Finse treffer domper na bevredigende prestatie
Foto: © SC

Finland heeft de Belgische vreugde een domper gegeven. Roni Porokara maakte in de toegevoegde tijd de gelijkmaker.

Bijna exact een halfjaar geleden leden de Rode Duivels een pijnlijke nederlaag in Helsinki. Roni Porokara, ondertussen Germinal Beerschot, bezorgde Finland met het enige doelpunt van de avond de overwinning. De Finnen waren echter niet naar Gent afgezakt om er een aangename voetbalavond van te maken.

Actieve Chadli

In een enthousiast openingskwartier wisten de Belgen toch enkele keren het Finse slot op de deur te forceren, maar een actieve Nacer Chadli en Romelu Lukaku kregen hun pogingen niet gekadreerd. De nieuwbakken Rode Duivel schilderde nog een voorzet op het hoofd van de tienerspits van Anderlecht, maar diens kopstoot was te zacht.

Daarna sputterde de Belgische motor. Eden Hazard pakte nog uit met een knap hakje en Lukaku kwam net te laat om een voorzet van Jan Vertonghen tegen de netten te duwen, begeleid door steriel veldoverwicht.

De Rode Duivels schoten na de rust opnieuw goed uit de startblokken, maar deze keer leverde heet wel een doelpunt op. Axel Witsel nam een voorzet van Lukaku op de borst en knalde het leer onhoudbaar voorbij de Finse doelman. De Belgische fans mochten eindelijk juichen. Een hoekschop van Hazard werd eerder nog van de lijn gekeerd en Lukaku kopte een voorzet van de druïde van Lille nog over.

Finland probeerde iets meer weerwerk te bieden en was nog voor de openingstreffer van Witsel dicht bij een doelpunt. Alexei Eremenko knikte het leer van dichtbij echter over de kooi van een werkloze Silvio Proto.

Kwieke Mertens

De in extremis opgeroepen Dries Mertens wilde tijdens zijn invalbeurt aan Georges Leekens tonen dat hij al vroeger moest opgeroepen worden. Met zijn snelle bewegingen en korte dribbels probeerde hij meteen zijn stempel op de wedstrijd te drukken. In de slotminuten hield alleen het doelkader hem nog van zijn eerste doelpunt in het Belgische shirt.

Het gevaar loerde evenwel nog aan de andere kant. Een kopbal van Mika Ääritalo strandde op de binnenkant van de paal en in de slotfase zorgde Roni Porokara nog voor de gelijkmaker. De Belgen mogen echter met opgeheven hoofd en vertrouwen richting Wenen trekken. Daar treffen de Rode Duivels Oostenrijk voor een cruciale confrontatie met het oog op Euro 2012 in Polen en Oekraïne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties