Trekt België positieve lijn door tegen Finland?

Steurbaut Kersten
| 31 reacties
Trekt België positieve lijn door tegen Finland?
Foto: © SC

België neemt het vanavond in het Gentse Ottenstadion op tegen Finland. Bij de Rode Duivels wordt het vooral uitkijken naar Nacer Chadli. U kan de wedstrijd ook LIVE volgen op uw favoriete voetbalsite.

Een jaar geleden doolde Chadli nog onbekend en onbemind rond bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV uit Apeldoorn. Vanavond staat de Belgische Marokkaan voor zijn grote debuut bij de Rode Duivels.

Bijna drie maand nadat hij een oefeninterland met Marokko, tegen Noord-Ierland, afwerkte, hakte Chadli de knoop uiteindelijk toch door in het voordeel van België. “De keuze voor de Rode Duivels is beter voor zijn carrière”, zegt de seizoensrevelatie van Nederlands landskampioen FC Twente.

In zijn eerste wedstrijd in de Belgische kleuren mag hij meteen proberen te bewijzen of zijn keuze ook beter is voor de toekomst van de Rode Duivels. Chadli moet samen met Eden Hazard en Romelu Lukaku de aanvalslinie vormen.

Na de overwinning in Rusland (0-2 dankzij twee doelpunten van Lukaku) hebben de Rode Duivels veel vertrouwen getankt. Het is nu de taak om die lijn door te trekken tegen Finland om volgende maand met een extra vertrouwensboost naar Wenen af te zakken voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk.

Dan kan Georges Leekens bovendien terug rekenen op Thomas Vermaelen. Nu kiest de bondscoach achterin voor het duo Van Buyten-Kompany. Bij Finland duikt er vanavond een bekende uit de Belgische competitie op: Roni Porokara van Germinal Beerschot.

U kan hier vanavond de wedstrijd tussen België en Finland LIVE volgen.

Opstelling België: Proto; Ciman, Van Buyten, Kompany, Vertonghen; G. Gillet, Simons, Witsel; Hazard, Lukaku en Chadli

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties