Van Buyten: "Sta dicht bij terugkeer in basis bij Bayern"

Van Buyten: "Sta dicht bij terugkeer in basis bij Bayern"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel Van Buyten krijgt van bondscoach Georges Leekens het vertrouwen ondanks zijn bankzitterstatuut bij Bayern München. De verdediger denkt echter dat een terugkeer nakend is.

Van Buyten verloor zijn basisplaats aan Holger Badstuber, maar Leekens zei deze week nog: "Daniel heeft al zoveel verdiensten voor ons land en heeft zich altijd 100% gegeven. Dat verdient enig respect." De sterke Henegouwer kan het wel appreciëren. "Het is een mooie geste dat ik er bij ben. Ja, ik ben mijn titularisplaats verloren, maar ik hoop hier bij de nationale ploeg goed te presteren en zo mijn plaats terug te veroveren."

Hij zou zelf om zijn verwijdering gevraagd hebben. Veel wou hij niet kwijt over zijn privé-problemen die er de oorzaak van waren. "Ik heb Van Gaal zelf gevraagd om even tijd te krijgen. Hij kon dat wel appreciëren. Onlangs heb ik hem gezegd dat ik weer klaar ben om te spelen."

De terugkeer in de eerste ploeg is blijkbaar voor binnenkort. "Ik voel dat ik er dichtbij sta. Ik begin weer op topniveau te raken. Deze selectie zal me daarbij helpen. Ik bekijk dit dan ook niet als een vriendschappelijke wedstrijd, maar als een kans om me te bewijzen. Voor mij is de wedstrijd tegen Finland een kwalificatiewedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties