Dhondt: "Zulte Waregem is geen stap terug"

Jarryd Naegels
| 5 reacties
Dhondt: "Zulte Waregem is geen stap terug"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem stelde gisteren Filips Dhondt voor als nieuwe algemeen directeur van de club. Voorzitter Willy Naessens reageerde zeer enthousiast. "We moeten nu concurrentie worden van Club Brugge."

Nu Vincent Mannaert naar Club Brugge verhuist, moest Zulte Waregem op zoek naar vers bloed. De keuze is uiteindelijk gevallen op Dhondt, die in mei bij nota bene Club Brugge opstapte na negen seizoenen trouwe dienst. Eigenlijk wisselen beide heren dus gewoon van job. Al zal Dhondt wel hulp krijgen van Patrick Decuyper, die de nieuwe afgevaardigd bestuurder wordt bij Essevee.

Dhondt is alvast opgetogen dat hij opnieuw aan de slag kan. "Na een bewuste sabatperiode was het tijd voor iets nieuws", zo zei hij gisteren op de persconferentie. "Nu kom ik bij een ambitieuze club terecht. Bovendien is hier een goede structuur aanwezig en is er veel potentieel."

Een stap terug wou Dhondt zijn aanstelling bij Zulte niet noemen. "Er is een zeker verschil in niveau met mijn vorige werkgever", geeft hij ruiterlijk toe. "Maar er is hier veel honger en ambitie."

Concurreren met buren
Voorzitter Naessens was tevreden met de aanstelling van de twee nieuwe pionnen. "Nu kunnen we binnenkort gaan concurreren met Club", zei hij al lachend. Realistisch lijkt dat niet meteen. "Natuurlijk niet, maar het was eerder als een kwinkslag bedoeld naar Vincent die naar de Bruggelingen vertrekt."

"Maar nu serieus, ik ben blij met Dhondt en Decuyper. Eerstgenoemde heeft zijn strepen al verdiend in het voetbal. En Decuyper heeft op vijf jaar tijd zijn bedrijf enorm laten vooruit gaan. Hij is een sterk onderhandelaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties