Van der Heyden: "Dit voelt als thuiskomen"

Jelle Vereecke
| 15 reacties
Van der Heyden: "Dit voelt als thuiskomen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zal vanaf volgend seizoen voor elke linie een aparte coach hebben. Stephan Van der Heyden neemt de middenvelders voor zijn rekening.

"Het was een kans die ik niet kon laten liggen", zegt Van der Heyden in HLN over zijn nieuwe job. "Club Brugge komt niet elk jaar aankloppen. Dat ze aan mij dachten om de middenvelders te trainen, bezorgt me een voldoening. Het voelt ook als thuiskomen."

"In België is het nieuw, maar in de grote voetballanden doen ze dat al veel langer", zegt de huidige assistent van Peter Maes over het gebruik van linietrainers. "Ik kan de middenvelders dingen bijbrengen vanuit mijn eigen ervaringen als voetballer. Ik had ook het geluk om met veel goede trainers te werken. Je pikt dingen op en creëert daarna een eigen visie."

Van der Heyden zal waarschijnlijk zo'n twee keer per week met de middenvelders werken. Daarnaast zal hij ook scoutingswerk doen voor Club. "Niets nieuws, want bij Lokeren zie ik al vijf tot zes wedstrijden per week. De afwisseling tussen scout en trainer maakt deze job zo interessant. Ik wou het veldwerk niet opgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties