Interview Chatelle: "Moet me niet bewijzen aan Anderlecht"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Chatelle: "Moet me niet bewijzen aan Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Chatelle ruilde in augustus het paars-witte shirt van Anderlecht voor het groen-rood-zwart van N.E.C. uit Nijmegen. Van een titelkandidaat in België naar de middenmoot in de Nederlandse Eredivisie, een serieuze stap terug.

“Een manier om me terug in de kijker te spelen”, onderstreept de 29-jarige rechtspoot uit Jette, die met zijn vrouw en twee dochters intrek heeft genomen in een huis in Uden. Om de twee weken stelt hij zijn gps terug in richting België om een bezoekje te brengen aan familie en vrienden.

In de schaduw van Björn Vleminckx heeft de flankspeler het echter moeilijk om zijn stempel te drukken. “Zijn prestaties zijn nog te wisselvallig”, klinkt het bij de Nederlandse journalisten. “We hadden meer van hem verwacht.”

Ook Chatelle’s statistieken zijn niet meteen om van te duizelen: één doelpunt en één assist in 22 officiële wedstrijden voor de club aan de Duitse grens. “Toch ben ik tevreden over mijn prestaties”, verdedigt de Anderlecht-huurling na het 2-2-gelijkspel tegen koploper PSV Eindhoven.

“Als aanvaller wil je uiteraard scoren en assists geven, maar soms heb je gewoon het geluk niet aan je zijde. Zo gaf ik vandaag een pass die een assist moest opleveren (Leroy George vergat echter op een knullige manier om te schieten, nvdr.). “

Spreekt ook in het voordeel van Chatelle: de flankspeler viel twee keer uit met een blessure. “Twee scheurtjes”, zucht de drievoudige Rode Duivel. “Mentaal was dat toch even zwaar en dat heeft me toch veel tijd gekost. Ik ben echter ook iemand die voor de ploeg werkt. Fysiek ben ik op dit moment top en ik heb toch het gevoel dat ik de ploeg iets bijbreng.”

Je speelt nu ook op links in plaats van op de vertrouwde rechterflank.
“Dat is vrij nieuw voor mij. Ik speel natuurlijk liever op rechts, maar vanop links kan ik acties maken en naar binnen naar mijn rechtervoet knijpen. Op die manier kan ik op termijn nog een betere en completere voetballer worden. Daarvoor is deze uitleenbeurt niet slecht. De Nederlandse competitie is veel beter en sneller dan de Belgische. Technisch is het hier toch allemaal een stapje hoger.”

Je ligt nog een jaar onder contract bij Anderlecht. In het Astridpark willen ze echter niet aan het seizoen beginnen met spelers die hun laatste jaar ingaan.
“Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Op dit moment ben ik er nog niet echt mee bezig. We wachten nog rustig af om te bekijken wat er gebeurt. Maar ik heb niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb tegenover Anderlecht. Je moet voor jezelf spelen. “

Verrassende Vleminckx
Met Björn Vleminckx kwam Chatelle nog een landgenoot tegen in Nijmegen. “Hij was voor mij wel een belangrijke factor toen ik hier aankwam”, krijgt de Stier uit Puurs een welgemeend complimentje.

“Hij heeft iedereen toch een beetje verrast met zijn prestaties. In het samenspel is hij een speler die iedere club graag in zijn ploeg heeft. Je hebt aanvallers die alleen aan zichzelf denken en doelpunten willen maken. Vleminckx is iemand die heel hard voor de ploeg werkt.”

Zijn naam duikt bijna dagelijks op in de transferrubrieken: West Ham, Tottenham, Lokomotiv Moskou, … Denk je dat hij klaar is om die stap te zetten?
“Waarom niet? Als je topscorer kan worden in de Nederlandse competitie, dan ben je klaar om een stap hogerop te zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties