El Ghanassy bezorgt Buffalo's zuinige voorgift

Het belooft over drie weken een spannende terugwedstrijd te worden op Sclessin. Een wereldgoal van Yassine El Ghanassy bezorgde AA Gent de overwinning, maar de krappe voorsprong geeft Standard nog alle kansen op een ticket richting Brussel.

Op 20 februari veegde AA Gent nog de vloer aan met Standard. De Luikenaars werden met vernederende 4-1-cijfers terug naar Sclessin gestuurd, maar in de daaropvolgende weken hadden de troepen van Dominique D’Onofrio de rug gerecht.

Het middenveld Defour-Carcela-Witsel-Berrier raakte op kruissnelheid en play-off 1 ligt met een thuiswedstrijd tegen Germinal Beerschot voor het grijpen. In de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België was daar echter weinig van terug te vinden. Standard trok zich terug in de eigen loopgraven en AA Gent domineerde probleemloos de eerste helft.

De Oost-Vlaamse overmacht miste echter scherpte voor doel. Tot Yassine El Ghanassy zijn duivels ontbond. Een verloren gewaande hoekschop belandde via de voet van de Belgische international onhoudbaar in de verste kruising. Een pareltje. Zlatan Ljubijankic was al snel dicht bij een dubbele voorsprong, maar deze keer kon Sinan Bolat wel ingrijpen.

In een spektakelrijke tweede helft gooiden Gent en Standard wel al hun troeven op tafel. De thuisploeg wilde over drie weken met een veiligere marge naar Sclessin afzakken en de Rouches gingen voluit op zoek naar de gelijkmaker.

Doelpunten van Mémé Tchité en Mbaye Leye werden terecht afgekeurd voor buitenspel. Kanu en Jelle Van Damme vonden Bernd Thijs en de paal op weg naar de 1-1. Aan de andere kant lieten Yaya Soumahoro en Elimane Coulibaly twee uitstekende mogelijkheden onbenut.