Wijnants “Ik moet Lierse feliciteren"

vincent david
| 16 reacties
Wijnants “Ik moet Lierse feliciteren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo kan zich vanavond ten koste van Cercle Brugge plaatsen voor de finale van de Beker van België. In 2001 won Westerlo nog de finale van de Beker. Manager Herman Wijnants is ook op zoek naar nieuwe investeerders om de toekomst van Westerlo veilig te stellen.

Sedert Westerlo in 1997 de promotie maakte naar de Belgische eerste klasse geraakte het nooit in de problemen in de hoogste voetbalklasse. Van andere clubs kreeg de club dan veel lof toegeschreven. "Maar wat zijn we met die lof als we binnen twee jaar in tweede klasse moeten gaan spelen", meldt Wijnants aan Het Nieuwsblad

Hij is dan ook op zoek naar een geldschieter. "Het voetballandschap verandert. Ik moet clubs zoals Lierse feliciteren. Met Maged Samy als geldschieter hebben zij ons voorbijgestoken. Hetzelfde geldt voor Lokeren en STVV. Of Charleroi, waar Bayat met Nieuwjaar zomaar even drie miljoen euro in de club pompt. Wij kunnen daar niet meer mee concurreren. En het wordt alsmaar belangrijker om in eerste klasse te blijven", aldus Wijnants.

Het blijkt een moeilijke zoektocht. "Toen ik bij Westerlo begon, zaten we nog in tweede provinciale. Dat gebrek aan geschiedenis merk je bij de zoektocht naar investeerder."

Als Westerlo vanavond de bekerfinale haalt kan het wel rekenen op nieuwe inkomsten. "Alle reclame die we nu krijgen, is meer dan welkom. En het zal via de beker moeten gebeuren. Play-off 2, dat stelt in deze omstandigheden niets voor. Er komt niemand kijken naar die wedstrijden en we moeten wel premies uitbetalen. Financieel is dat een ramp. Ook voor de supporters is dit een bijzonder dure aangelegenheid."

"De beker is ons doel, maar dat zal ook het geval zijn bij Cercle Brugge. We mogen dus niet te vroeg over die finale spreken. Ik kan intussen alleen maar hopen dat ze de terugmatch van onze halve finale op televisie zullen uitzenden en ze bij de VRT niet opnieuw voor Standard en Gent gaan kiezen. Dat zou ik een schande vinden. De vier clubs zijn toch evenwaardig?" 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties