Ajax en City op randje uitschakeling, Twente moet bevestigen

Ajax en City op randje uitschakeling, Twente moet bevestigen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond mogen de overgebleven zestien ploegen in de Europa League uitmaken wie er doorgaat naar de kwarfinale. En heel wat grote ploegen staan er allesbehalve goed voor. We verwachten dus heel wat aanvallend ingestelde toppers.

Zo moet Anderlecht-killer Zenit Sint-Petersburg thuis een 3-0-achterstand proberen op te halen tegen het Twente van Michel Preud'homme. "Dit mogen we niet meer uit handen geven", zei Nacer Chadli verleden week, maar toch blijft het oppassen voor de Russische topploeg.

En de ploegen uit het voormalige Oostblok doen het goed, want ook Manchester City moet een 2-0-achterstand goedmaken tegen Dinamo Kiev. Werk aan de winkel dus voor Kompany en co, die in de competitie al zeven punten achterstaan op stadgenoot United. De Europa League is immers een uitgelezen mogelijkheid om toch een prijs te pakken.

Ajax verloor vorige week - ondanks een resem kansen - met 0-1 van Spartak Moskou. De Amsterdammers (met Alderweireld en Vertonghen) zullen in Rusland dus uit een ander - efficiënter - vaatje moeten tappen. En ook Liverpool staat er niet goed voor, want Braga nam in de heenwedstrijd een 1-0-voorsprong. Op Anfield Road moeten Kuyt en co de scheve situatie echter kunnen rechtzetten.

In PSV-Glasgow Rangers is alles nog mogelijk al zullen de Eindhovenaren wel moeten scoren op Schotse bodem, want de heenwedstrijd eindigde op 0-0. Villarreal verdedigt thuis de 2-3 uit de heenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen en FC Porto moet eveneens op eigen bodem CSKA Moskou (0-1) proberen af te houden.

Wat denkt Bwin over de matchen?

Wil u een gokje wagen op Ajax, PSV of Manchester City? Of heeft Twente uw voorkeur, want zij zijn favoriet tegen Zenit. Nee? De mogelijkheden zijn legio bij BWIN. U krijgt van ons immers 150 euro gratis gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties