Volders: "Iedere morgen bang afwachten"

Volders: "Iedere morgen bang afwachten"
Foto: © SC

Mark Volders revalideert momenteel in Egypte. Een hardnekkige achillespeesblessure houdt hem al vijf maanden aan de kant, maar de 33- jarige doelman zet alles op alles om terug te keren op het hoogste niveau.

"In het begin kon niemand een juiste diagnose stellen", vertelt Volders aan HBvL. "Na de wedstrijd in Kortrijk kreeg ik plots pijn aan mijn linkerenkel. Verschrikkelijk veel pijn want op een gegeven moment kon ik zelfs niet meer gewoon stappen. Ik ken nogal wat mensen in de voetbalwereld en ook bij STVV wilden ze me helpen."

"Wel honderd verschillende adviezen heb ik ingewonnen om de juiste behandeling te vinden. Het bleek een heel moeilijk verhaal te zijn. Mijn blessure is vergelijkbaar met die van Thomas Vermaelen. Hem heb ik verschillende keren gebeld om te weten hoe zij bij Arsenal zijn blessure aanpakten. Uiteindelijk heb ik voor dokter Peers in Leuven gekozen. Die kwam tot het besluit dat ik een ontsteking aan het vlies had dat rond mijn achillespees zit."

Rode Zee
"Net voor we naar Egypte afreisden, zette Peers het licht op groen. Ik mag mijn achillespees een week lang maximaal belasten in het zand van de Rode Zee. Het wordt een belangrijke week voor jou in Egypte, zei Peers."

"Ofwel houdt je achillespees stand en kan je snel weer met de echte keeperstraining beginnen, ofwel herval je en is een operatie met een revalidatie van zes maanden noodzakelijk. Ik kan je verzekeren dat het iedere morgen bang wakker worden is in de hoop dat de pijn wegblijft."

Volders wil vooral terugkeren om STVV nog diensten te kunnen bewijzen. "Ik wil terugkomen. Voor mezelf en voor STVV want het menselijk aspect op Stayen respecteer ik zeer. Guido Brepoels waardeert het werk dat ik in mijn revalidatie steek en betrekt me ook zoveel mogelijk bij de groep. Wat hij dit seizoen bij STVV bereikt heeft, is uniek. De redding, dat was gewoon een fantastische prestatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties